SENIORIKOTI ILTATÄHTI, Poikkivirrankuja 4, 55100 Imatra-Kiinteistö Oy Imatran Seniorikoti Iltatähti(2872679-4)

TOIMINNALLISTA SENIORIELÄMÄÄ
ILTATÄHDESSÄ

Joulukuun lopulla 2018 valmistui uusin senioreille tarkoitettu vuokratalo, seniorikoti Iltatähti. Imatran Palvelutaloyhdistyksen ja Tradekan yhteishanke on ainutlaatuinen. Vastaavaa hanketta ei Suomesta löydy. Yhteistyössä Tradekan kanssa valmistui 40 asuntoa käsittävä upea senioreille tarkoitettu vuokratalo.

Talossa on 35 yksiötä ja viisi kaksiota. Asunnot ovat 34- 40,5 neliöisiä. Asunnot ovat esteettömiä ja niissä on otettu huomioon ikäihmisen tarpeet. Jokaisessa asunnossa keittiökulmaus, kylpyhuone sekä lasitettu parveke, joka lisää tilaa mm. kesäaikana huomattavasti. Talossa on kiinnitetty erityisesti huomiota siihen, että asukkaat voivat itse huolehtia omasta toimintakyvystään. Talossa on kuntosali sekä piha-alueella senioripuisto, jossa senioriliikuntavälineet innostavat ulkona liikkumiseen. Talon alakerrassa on lähes kaksi sataa neliötä yhteistä tilaa. Näissä tiloissa järjestetään virike- ja virkistyspalveluja niin talon kuin lähialueidenkin ikäihmisille.

Seniorikoti Iltatähti sijaitsee Imatran keskustan tuntumassa kävelymatkan päässä palveluista, harrastuksista ja tapahtumista. 

Yhteistyökumppanimme Tradekan jäsenyydestä on etua asukasvalinnassa.

YHTEISÖLLISTYYTTÄ JA TOIMINTAKYKYÄ

Avainasia senioriasumisessa on yhteisöllisyys. Talon sydän on alakerroksen  iso monitoimitila, joka toimii kokoontumistilana. Siinä on iso kerhohuone sekä  asukkaiden oma olohuone Into. Monitoimitilassa järjestetään monenlaista aktivoivaa ohjelmaa. Olohuone Into toimii myös kohtaamispaikkana talon asukkaille. Siellä voi lukea päivän lehdet ja tavata muita talon asukkaita. Kesäaikaan tilan yhteydessä oleva terassi tarjoaa viihtyisän istahtamispaikan.

Kannustamme kaikkia pitämään huolta itsestään ja omasta toimintakyvystään. Siksi talossa on senioreille suunniteltu kuntosali Kunto sekä pihalla ulkoliikuntaan suunniteltu senioripuisto Kanto. Niin kuntosali Kunnon kun ulkoliikuntapuisto Kannon laitteetkin on suunniteltu nimenomaan seinorien liikkumiseen. Erityistä huomiota on kiinnitetty turvallisuuteen.

KOMPAKTI KOTI JA TOIMIVA YMPÄRISTÖ

Talossa on 40 vuokra-asuntoa. 35 yksiötä ja viisi kaksiota. Jokainen koti on kompakti kokonaisuus, jossa on otettu huomioon seniorin toimintakyky. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke, mikä lisää tilaa monella neliöllä. Avokeittiössä kaikki on helposti käden ulottuvilla. Varustuksena on turvaliesi ja jääpakastinkaappi sekä tiskikone. Kylpyhuoneen korkeampi wc-istuin ja tukikahvat helpottavat toimiasi. Tilaan syttyy ja sammuu automaattisesti valot. Turvallisuussyistä pyykinpesukoneelle ei ole varattu paikkaa. Huonekalut asukas tuo itse. Jokainen saa sisustaa kotinsa omannäköisekseen. Monesti ikä tuo liikkumiseen ongelmia, joten asunto on hyvä sisustaa väljästi.

Talossa on myös kaksi saunaa. Halutessasi voit varata oman saunavuorosi. Myös pieni pesutupa helpottaa arkea. Talossa on 16 verkkovarastokomeroa, joten kaikille ei verkkovarastoa riitä. Talo on savuton. Tupakointi sisätiloissa ja parvekkeilla ja ulko-ovien välittömässä läheisyydessä on kielletty. Talossamme on sprinkler– ja automaattinen paloilmoitinlaitteisto sekä koneellinen ilmanvaihto. Lisäksi talossa on huoneistokohtaiset sähkö- ja vesimittarit. Sähkösopimuksen asukas tekee itse suoraan sähkölaitoksen kanssa. Veden osalta peritään ennakkomaksua, jota verrataan kerran vuodessa todellisen kulutukseen ja jonka perusteella asukkaalle hyvitetään tai laskutetaan veden todellinen kustannus. Vuokrattavia autolämmityspaikkoja on piha-alueella yhteensä 17. Valitettavasti lemmikkejä ei taloon voi muuttaa, mutta niiden vierailut ovat lämpimästi tervetulleita.

ASUMISEN HINNAT

Asumisesta peritään vuokra ja perusmaksu, mikä kattaa yleisten tilojen kuluja. Sähkö– ja vesikulut asukkaan oman kulutuksen mukaan. Katso hinnasto.

Seniorikoti Iltatähti