Iltatähti

TOIMINNALLISTA SENIORIELÄMÄÄ

PALVELUTALO IMATRANKOSKEN KESKUSTASSA, VUOKSEN ÄÄRELLÄ

Seniorikoti Iltatähti valmistui joulukuussa 2018, Poikkivirrankuja 4, Imatran keskustan  tuntumaan kävelymatkan päähän palveluista, harrastuksista ja tapahtumista.

Imatran Palvelutaloyhdistyksen ja Tradekan yhteishanke on ainutlaatuinen. Vastaavaa hanketta ei Suomesta löydy.

Moderni talotekniikka helpottaa arkeasi monin tavoin mm. hissi kuljettaa sinut lähes kotiovellesi.  Talossa on ovipuhelinjärjestelmä, laajakaista ja kaapeli-tv sekä automaattisesti  avautuvat ulko-ovet. Talosta löytyy yhteisöllisyyden kannata tärkeä monitoimitila, jossa on lounasravintola Rento, kokoustila ja yhteinen olohuone Into. Lisäksi talossa on oma kuntosali. Nappia painamalla hissi vie sinut monitoimitilaan tai terassille, missä voit nauttia kupillisen kuumaa. Tai vaihtoehtoisesti voit  suunnata moderniin kuntosaliimme.

Talossa on 40 asuntoa, 35 yksiötä ja viisi kaksiota. Asunnot on suunniteltu  senioreille ja niissä on arkea helpottavia ratkaisuja. Piha-alueella on ulkoliikunta välineistä koostuva senioriliikuntapuisto Kanto.

Yhteistyökumppanimme Tradekan jäsenyydestä on etua asukasvalinnassa.

YHTEISÖLLISTYYTTÄ JA TOIMINTAKYKYÄ

Avainasia senioriasumisessa on yhteisöllisyys. Talon sydän on alakerroksen  iso monitoimitila, joka toimii kokoontumistilana. Siinä on lounasravintola Rento, kokoustila sekä asukkaiden oma olohuone Into. Tila toimii lähiasuinalueen tapahtumakeskuksena. Monitoimitilassa järjestetään monenlaista aktivoivaa ohjelmaa. Olohuone Into toimii myös kohtaamispaikkana talon asukkaille. Siellä voi lukea päivän lehdet ja tavata muita talon asukkaita. Kesäaikaan tilan yhteydessä oleva terassi tarjoaa mukavan istahtamispaikan vaikka kahvikupposen äärellä.

Kannustamme kaikkia pitämään huolta itsestään ja omasta toimintakyvystään. Siksi talossa on senioreille suunniteltu kuntosali Kunto sekä pihalla ulkoliikuntaan suunniteltu senioripuisto Kanto. Niin kuntosali Kunnon kun ulkoliikuntapuisto Kannon laitteetkin on suunniteltu nimenomaan seinorien liikkumiseen. Erityistä huomiota on kiinnitetty turvallisuuteen.

RAVINTOLA ALAKERRASSA

Miltä kuulostaa maistuva lounas viihtyisässä lounasravintola Rennossa tai kahvikupponen ulkoterassilla naapurin kanssa jutustellen. Tai jos tuntuu, ettei tänään jaksaisi lähteä minnekään, vain soitto ja lounas tuodaan suoraan kotiisi.

Talon alakerrassa viihtyisässä monitoimitilassa on lounasravintola Rento, johon ovat tervetulleita niin talon asukkaat kuin ulkopuoliset lounastajat. Loihdimme tilaan myös kotoisat juhlat juuri sen näköiseksi kun kukin juhlija haluaa. Pitopalvelumme on saanut kiitosta ihanista leivonnaisista, joita voi myös tilata suoraan keskuskeittiöstämme kotiin toimitettuna. Halutessasi keskuskeittiö valmistaa ihanat haudutetut puurot ja vellit, vaikkapa aamu– tai iltapalaksi. Myös tavallisimmat keittiön tarvikkeet kuten leivät, maidot ja leikkeleet jne. on tilattavissa ateriapalvelusta. Pidämme ravintolan yhteydessä pientä kioskia, josta löytyy limsaa, keksiä, makeisia, sokeria, kahvia, talouspaperia jne.

HOIVA- JA TUKIPALVELUT TARPEEN MUKAAN

Jokaiselle talon asukkaalle sovitaan yksilöllinen perushoivapaketti (hoitopalvelumaksu), mikä pitää sisällään noin kymmenen minuutin päivittäisen käynnin. Jos tämä ei riitä, on mahdollisuus ostaa räätälöityjä hoivapalveluja väliaikaisesti tai jatkuvasti. Esimerkkejä kotihoidon palveluista ovat erilaiset avustamiset,  hoitotehtävät, lääkehoito, saunotuksessa avustaminen jne. Kotisairaanhoidon ammattilaiset tekevät tarvittaessa  haavahoidot, verinäytteiden otot jne.

Tukipalveluista siivous- ja asiointipalvelut ovat usein ne ensimmäiset palvelut, joita ikäihminen tarvitsee.

Loistava henkilökuntamme tekee työtään sydämellään, mikä näkyy pienenä henkilökunnan vaihtuvuutena ja työ– ja asiakastyytyväisyytenä. Meille on tärkeintä ihminen itse. Haluamme, että viestitämme turvaa ja luottamusta ja avustamme ja hoidamme jokaista yksilöllisesti hänen omat voimavaransa huomioiden. Kannustamme jokaista pitämään huolta itsestään ja omasta toimintakyvystään. Avustamme niissä toimissa, missä oma toimintakyky ei enää riitä.

Lähes kaikista kotihoitoon liittyvistä töistä voi hakea kotitalousvähennystä. Se on merkittävä etu.

KOMPAKTI KOTI JA TOIMIVA YMPÄRISTÖ

Taloon tulee 40 vuokra-asuntoa. 35 yksiötä ja viisi kaksiota.  Jokainen koti on kompakti kokonaisuus, jossa on otettu huomioon seniorin toimintakyky. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke, mikä lisää tilaa monella neliöllä. Avokeittiössä kaikki on helposti käden ulottuvilla. Varustuksena on turvaliesi ja jääpakstinkaappi. Kylpyhuoneen korkeampi wc-istuin ja tukikahvat helpottavat toimiasi. Tilaan syttyy ja sammuu automaattisesti valot. Turvallisuussyistä pyykinpesukoneelle ei ole varattu paikkaa. Huonekalut asukas tuo itse.  Jokainen saa sisustaa kotinsa omannäköisekseen. Monesti ikä tuo liikkumiseen ongelmia, joten asunto on hyvä sisustaa väljästi. 

Talossa on myös kaksi saunaa. Halutessasi voit varata oman saunavuorosi tai osallistua avustettuun saunotukseen. Myös pieni pesutupa helpottaa arkea. Toki pyykin voi jättää pesulapalvelun huoleksi. Talossa on 16 verkkovarastokomeroa, joten kaikille ei verkkovarastoa riitä. Talo on savuton. Tupakointi sisätiloissa ja parvekkeilla on kielletty.  Talossamme on sprinkler– ja automaattinen paloilmoitinlaitteisto sekä koneellinen ilmanvaihto. Lisäksi talossa on huoneistokohtaiset sähkö- ja vesimittarit. Sähkösopimuksen asukas tekee itse suoraan sähkölaitoksen kanssa. Veden osalta peritään ennakkomaksua, jota verrataan kerran vuodessa todellisen kulutukseen ja jonka perusteella asukkaalle hyvitetään tai laskutetaan veden todellinen kustannus. Vuokrattavia autolämmityspaikkoja on piha-alueella yhteensä 17. Valitettavasti lemmikkejä ei taloon voi muuttaa, mutta niiden vierailut ovat lämpimästi tervetulleita.

ASUMISEN JA PALVELUJEN HINNAT

Asumisesta peritään vuokra ja perusmaksu, mikä kattaa yleisten tilojen kuluja. Sähkö– ja vesikulut asukkaan oman kulutuksen mukaan. Kaikille asukkaille tulee yksilöity perushoivapaketti, mistä peritään hoitopalvelumaksu. Se tarkoittaa kymmenen minuutin päivittäistä avustamista.                                                       

Lisäksi asukkaiden on mahdollisuus tilata lounas kotiin tai käydä ruokailemassa ravintolassa. Myös erilaiset tukipalvelut helpottavat elämää. Niitä voivat olla esim. saunotus-, asiointi ja siivouspalvelut. 

Hinta esimerkkejä vuonna 2019:

Pakolliset kulut:
Vuokra: 14 €/m2/kk
Perusmaksu: 54,55 €/yksin asuva/kk,
66,70 €/pariskunta/kk
Hoitopalvelumaksu: 183 €/hlö/kk
Vesiennakkomaksu: 25 €/hlö/kk (asunnon vesimittarit luetaan kerran vuodessa. Lukemien perusteella saadaan veden todellinen kulutus, jonka mukaan asukkaalle joko hyvitetään tai laskutetaan veden kustannus)
Perusmaksu: 54,55 €/yksin asuva/kk,
66,70 €/pariskunta/kk
Verkkovaraston vuokra: 10,00 €/kk (verkkovarastoja ei ole kaikille - 16 kpl)
Autopaikkamaksu: 9 €/kk (autopaikkoja ei ole kaikille - 17 kpl)
 
Tilattavat tukipalvelut:
Siivous: 33,30 €/h/työntekijä
Saunapalvelu: 14,50 €/krt (enint. 20 min-hoitopalvelumaksua maksavat),
21,35 €/krt (enint. 30 min-hoitopalvelumaksua maksavat)
Asiointipalvelu: 14,80 €/krt (hoitopalvelumaksua maksavat)
Lounas ravintolassa: 10,10 €/ateria
Lounas kotiin kuljetettuna: 10,95 €/ateria
 
Hoitopaketit:
  I (max 20 min/vrk) 299 €/kk
  II (max 35 min/vrk) 535 €/kk
  III (max 45 min/vrk) 686 €/kk
  IV (max 60 min/vrk) 912 €/kk
Lääkkeenjako: 9 €/vko
Kotihoitopalvelut: 39,70 €/h
 
Esim. 34m2 asunto:
Vuokra: 476,00 €/kk
Perusmaksu: 54,55 €/kk
Vesiennakkomaksu: 25,00 €/kk
Hoitopalvelumaksu: 182,00 €/kk
Yhteensä: 737,55 €/kk

Seniorikoti Iltatähti

Lataa asuntohakemuslomake Seniorikoti Iltatähteen tästä (PDF).

Täytä lomake tietokoneellasi tai vaihtoehtoisesti tulostuksen jälkeen selkeästi kynällä tekstaten.
Tulosta, allekirjoita ja palauta hakemus osoitteella: Imatran Palvelutaloyhdistys ry, Kauppakatu 3, 55120 Imatra