Asuminen

Palveluasuminen on kodinomainen ja turvallinen vaihtoehto avustettuun asumiseen omassa kodissa hoivapalvelujen ja tukitoimien turvin.

Vuokraamme palvelutaloasuntoja ikäihmisille. Meillä on tarjolla pääasiassa yksiöitä, mutta kussakin palvelutalossa on myös muutamia kaksioita.

Asukkaat kalustavat asuntonsa omilla huonekaluillaan. Jokainen saa tehdä vuokraamastaan asunnosta oman näköisensä kodin itselleen. Asukkaalla on oikeus käyttää yhteisiä tiloja ja osallistua kaikkeen toimintaan oman halunsa mukaan. Järjestämme paljon erilaisia virkistys- ja viriketilaisuuksia. Yhteisiin tilaisuuksiin osallistuminen on toivottavaa mutta omaehtoista. Jokainen voi itse valmistaa ruokansa tai sitten tilata ruoan kotiin. Kauppakadun ja Pasinkujan palvelutaloissa sekä seniorikoti Iltatähdessä tarjotaan lounasta arkisin. Halutessaan voi käydä syömässä viihtyisässä ruokalassa ja maittavan lounaan lisäksi saat nauttia hyvästä seurasta. Palvelutalojen yhteydessä on sauna, jossa voi peseytyä itsenäisesti tai avustettuna. Taloissa on myös pesutupa. Kaikissa palvelutaloissa on asunnot varustettu automaattisilla paloilmoituslaitteistolla ja seniorikoti Iltatähdessä lisäksi myös sprinklerlaitteistot.

Ohessa olevista palvelutalokohtaisista osioita löydät tiedot kustakin palvelutalosta, vuokrat yms.

Jokaiselle palvelutaloon muuttavalle tulee asumisen ja hoidon perustaso. Tämä tarkoittaa asumisen osalta vuokraa, perus- ja vesimaksua (seniorikoti Iltatähdessä vesiennakkomaksu) sekä hoivan osalta hoitopalvelumaksua. Asukkaan on luonnollisesti mahdollisuus tehdä myös enemmän hoivaa sisältävä, yksilöllinen palvelusopimus yhdistyksen kanssa. Asukkaalla on mahdollisuus hakea myös tuetun asumisen palveluseteliä, jonka myöntää Eksote.

Joulukuun lopulla 2018 valmistui uusin palvelutalomme seniorikoti Iltatähti. Yhteistyössä Tradekan kanssa valmistui 40 asuntoa käsittävä upea palvelutalo. Asunnot ovat 34- 40,5 neliöisiä. Asunnot ovat esteettömiä ja niissä on otettu huomioon ikäihmisen tarpeet. Jokaisessa asunnossa on myös lasitetut parvekkeet, jotka lisäävät tilaa mm. kesäaikana huomattavasti. Talossa on kiinnitetty erityisesti huomiota siihen, että asukkaat voivat itse huolehtia omasta toimintakyvystään tietenkin palvelujen turvin. Taloon tulee kuntosali sekä piha-alueelle senioripuisto, jossa senioriliikuntavälineet innostavat ulkona liikkumiseen. Talon alakertaan tulee lähes kaksi sataa neliötä yhteistä tilaa. Näissä tiloissa järjestetään virike- ja virkistyspalveluja niin talon kuin lähialueidenkin ikäihmisille. Talon asukkaille tulee perushoiva. Lisäksi on mahdollisuus hoidollisempiin palveluihin, kotisairaanhoitoon ja luonnollisesti tukipalveluihin. Seniorikoti Iltatähdessä, aivan kuten muissakin palvelutaloissa jokaiselle palvelutaloon muuttavalle tulee asumisen ja hoidon perustaso. Tämä tarkoittaa asumisen osalta vuokraa, perus- ja vesiennakkomaksua sekä hoivan osalta hoitopalvelumaksua. Lisäksi asunnossa on oma sähkömittari, joten asukas tekee sähkösopimuksen suoraan sähkölaitokselle. Asukkaan on luonnollisesti mahdollisuus tehdä myös enemmän hoivaa sisältävä, yksilöllinen palvelusopimus yhdistyksen kanssa. ähän kohteeseen on erillinen hakemuslomake. Katso kohteesta lisätietoja ja tulosta hakulomake kohdasta Seniorikoti Iltatähti.

Asuntohakemuksia saa Kauppakadun palvelutalossa olevasta toimistosta tai sen voi tehdä alla olevan ohjeen mukaisesti. Asukasvalinnoissa teemme yhteistyötä sosiaali- ja terveysviranomaisten kanssa ja valintaan vaikuttavat pääasiassa hakijan terveydelliset seikat. Hakemus on voimassa yhden vuoden. Asuntomme ovat jatkuvasti haettavissa.

Asuntohakemuksen tekeminen

1. Lataa asuntohakemuslomake (pdf) tästä.

2. Täytä lomake tietokoneellasi tai vaihtoehtoisesti tulostuksen jälkeen selkeästi kynällä tekstaten.

3. Tulosta ja allekirjoita hakemus.

4. Liitä hakemuksen mukaan seuraavat liitteet.

Selvitykset tuloista:
- Todistukset eläkkeiden määrästä v. 2019 (kansaneläke, työeläke).

Verotustiedot:
- viimeisin vahvistettua verotusta koskeva päätös erittelyosineen (verotuspäätös 2018 erittelyosineen).

Omaisuustiedot:
- Selvitykset hakijoiden omistusasunnosta ja muusta omaisuudesta.
- Omaisuudesta tulee olla selvitys sen arvosta ja siihen kohdistuvista veloista.

Arvo voi olla kiinteistövälittäjän antama arvio, viimeisin kiinteistöjen osalta tehty verotuspäätös (päätös kiinteistöverotuksesta 2019, sisältyy selvitys kiinteistöverotuksesta) ja asunto-osakkeiden osalta hakijan tai hänen omaistensa käsitys asunnon arvosta.

Myös kesämökistä tulee olla maininta hakemuksessa ja vastaava hinta-arvio.

Jos hakijalla on pörssiosakkeita tai rahasto-osuuksia, niistä tulee olla vähintään pankin antama todistus niiden arvosta. Kyseinen todistus tulee osakkeista vuoden vaihteessa.

Vapaamuotoinen selvitys asumisen tarpeesta erillisessä liitteessä (LISÄTIETOJA):
- Terveydelliset syyt, sairaudet, hoivapalvelujen tarve, muut seikat.

5. Toimita hakemus postitse tai itse tuomalla osoitteeseen:

Imatran Palvelutaloyhdistys ry
Kauppakatu 3
55120 IMATRA

Lisätietoja saa tarvittaessa keskustoimistoltamme, puh. 05-6874400